УКРГАЗБАНК провів перший семінар із заміщення природного газу біомасою для підприємців Львівщини

17 листопада УКРГАЗБАНК, як провідний ЕКО-банк України, за підтримки  Міжнародної фінансової корпорації (IFC) провів перший семінар у Львові на тему: «Заміщення природного газу біомасою на підприємствах Львівщини: потенціал, специфіка, перспективи».

Захід став унікальним комунікаційним майданчиком для місцевих підприємців, який дозволив поділитися прикладами успішної реалізації екологічних проектів на українських підприємствах з докладним аналізом отриманого економічного ефекту.

«Розуміючи актуальність питань підвищення енергоефективності економіки України і покращення екологічної ситуації, УКРГАЗБАНК як державний банк готовий надавати всебічну підтримку проектам, пов'язаним з ефективним використанням енергоресурсів та зменшенням негативного впливу на довкілля, і підприємцям, що їх реалізують. Саме тому Банк обрав нішову стратегію розвитку ЕКО-банкінгу і на сьогодні підтримка «зелених» проектів є для нас пріоритетною. Переконані, що саме такі ініціативи наближатимуть Україну до енергетичної незалежності», - зазначив заступник Голови Правління УКРГАЗБАНКУ Євген Мецгер.

У ході семінару виступили представники IFC, експерти з питань заміщення природного газу біомасою, керівники підприємств, що вже мають практичний досвід реалізації проектів у цій сфері та представники УКРГАЗБАНКУ.

Учасники також отримали  інформацію про можливості УКРГАЗБАНКУ щодо фінансування та допомоги у реалізації подібних проектів в рамках спеціалізованої ЕКО-програми.

Семінар став першим заходом УКРГАЗБАНКУ для підвищення обізнаності підприємців щодо актуальності втілення ЕКО-проектів та розвитку зеленого фінансування, потенціалу та особливостей реалізації проектів із заміщення природного газу біомасою. У подальшому Банк планує використовувати цей досвід у реалізації освітніх програм для підприємців усіх регіонів України.

21.11.2016