УКРГАЗБАНК успішно завершив операцію за наданою фінансовою гарантією зі сплати митних платежів на суму 195 млн грн

УКРГАЗБАНК першим із українських банків здійснив випуск фінансової гарантії зі сплати митних платежів на користь Державної фіскальної служби України на суму 195 млн гривень за дорученням ТОВ «Юкрейніан Шугар Кампані», що є частиною групи ED&F Man, провідної транснаціональної компанії з представництвами у 40 країнах світу. Операція була успішно завершена шляхом належного виконання ТОВ «Юкрейніан Шугар Кампані» умов відповідного митного режиму. Консультантом та координатором проекту виступила одна з провідних юридичних фірм України «Астерс».

«Фінансова гарантія є передбаченим Митним кодексом України інструментом, що дозволяє здійснювати ввезення чи вивезення товарів з метою їх переробки за давальницькою схемою (включаючи їх ремонт або модернізацію), тимчасово ввозити товари на митну територію України, а також переміщувати товари територією України у режимі транзиту без сплати митних платежів. Таким чином, використовуючи зазначений фінансовий інструмент, вартість якого, до речі, є відносно невисокою, компанії-споживачі послуги (виробники, переробники, перевізники) звільняються від необхідності відволікати власні обігові кошти або ж залучати дорогі кредитні ресурси з метою забезпечення поміщення товару при перетині ним кордону України у відповідний митний режим», - підкреслив заступник Голови Правління УКРГАЗБАНКУ Юрій Храмов.

Після ухвалення Митного кодексу України 2012 року УКРГАЗБАНК є єдиним акредитованим банком в Україні, який може надавати послуги з випуску фінансових гарантій зі сплати митних платежів. Відповідну угоду між  УКРГАЗБАНКОМ та Державною митною службою України, правонаступником якої є Державна фіскальна служба України, було укладено 24 жовтня 2012 року.

28.02.2017