ЕКО-кредит від УКРГАЗБАНКУ дозволить Ніжинському жиркомбінату економити щороку понад 40 млн грн

УКРГАЗБАНК надав ЕКО-кредит ПрАТ «Ніжинський жиркомбінат» для фінансування витрат, пов’язаних з будівництвом цеху екстракції та придбання нового енергоефективного виробничого обладнання.

Кредит надано у формі невідновлювальної кредитної лінії строком на 3 роки з лімітом 80 млн грн.

Реалізація проекту дозволить підприємству створити додатково 30 робочих місць, збільшити річні обсяги переробки насіння соняшнику  та виробництва олії майже у 4 рази, забезпечити безвідходну технологію процесу шляхом використання відходів виробництва (сміття від очищення насіння та лушпиння) в якості альтернативного палива для котлів, а також значно зменшити питому вагу витрат електроенергії  на одиницю продукції.

Таким чином, за рахунок підвищення енергоефективності виробництва та використання в якості палива лушпиння соняшника щорічна економія для підприємства складе 40,97 млн грн. При цьому економія споживання природного газу становитиме 2,14 млн куб. м, відповідно викиди СО2 в атмосферу зменшаться на 4,4 тис тонн щороку.

30.05.2017