Заходи “Укргазбанку” направлені на задоволення попиту клієнтів на готівкову валюту.

У зв'язку з виникненням нестабільності на готівковому валютному ринку, ВАТ АБ “Укргазбанк” звернувся до своїх клієнтів з застереженнями та роз’ясненнями щодо економічної безпідставності та ситуаційності ажіотажного попиту та підтвердив свою ринкову позицію, спрямовану на повне задоволення попиту клієнтів.

У зв'язку з виникненням нестабільності на готівковому валютному ринку, ВАТ АБ “Укргазбанк” звернувся до своїх клієнтів з застереженнями та роз’ясненнями щодо економічної безпідставності  та  ситуаційності ажіотажного попиту та підтвердив свою    ринкову позицію, спрямовану на повне задоволення попиту клієнтів.

Як зазначив В.О. Голови Правління ВАТ АБ “Укргазбанк” Вадим Ляшко: “Ми вбачаємо свою роль в вирішенні ситуації, що склалась на готівковому ринку не в пасивному очікуванню результатів економічних зусиль НБУ, а в активній  та впевненій  позиції банку що протиставляється  ажіотажним очікувань та  вимогам. Банк  цінує та дорожить своїми клієнтами, своєю репутацією, впевнений в своїх силах. Тому не планується обмежень щодо  задоволення  вимог своїх клієнтів. Організаційні заходи, що вже вжито керівництвом банку, дозволять  забезпечити більш ефективне функціонування всієї системи банку в ситуації, що склалася.”

За інформацією спеціалістів банку, ВАТ АБ “Укргазбанк” задіяв всі наявні джерела залучення готівкових ресурсів для задоволення попиту клієнтів банку. Поповнення касових залишків готівкової валюти здійснюється в значних обсягах за рахунок інтервенцій  НБУ, купівлі на Міжбанківському валютному ринку та шляхом корегування валютної позиції банку.

29.10.2004