УКРГАЗБАНК кредитуватиме МСБ за ставкою 15% річних у гривні

УКРГАЗБАНК та Німецько-Український Фонд зробили максимально доступними умови кредитування малого та середнього бізнесу в Україні зі ставкою 15% річних у гривні підписавши угоду в рамках Програми з підтримки фінансування інвестиційних проектів МСБ.

Пріоритетними напрямами діяльності МСП за умовами Угоди є сільське, лісове та рибне господарство, переробна промисловість, тимчасове розміщення та організація харчування, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря.

Розвиток Програми в Україні відбувається за фінансовою підтримкою Уряду Німеччини через Німецький державний банк розвитку KfW та підтримується ініціативою Європейського Союзу EU4Business.

Тепер, за умовами угоди отримати кредит на придбання і модернізацію обладнання, придбання, будівництво або реконструкцію приміщень, поповнення обігових коштів на розширення виробництва можуть:

• малі підприємства з кількістю працівників до 50 осіб і річним доходом до 5 млн євро в еквіваленті;
  • середні підприємства з кількістю працівників до 250 осіб і річним доходом до 10 млн євро в еквіваленті.

За словами першого заступника Голови Правління УКРГАЗБАНКУ Андрія Кравця приєднання до Програми Німецько-Українського фонду дає нам нові інструменти для кредитування малого та середнього бізнесу. «Ми вже спостерігаємо великий попит на таке фінансування, а за новими умовами воно стає ще доступнішим та привабливішим. МСП отримують новий стимул та можливості для розвитку. Це сприятиме зміцненню економіки країни та прискоренню переходу на європейські стандарти ринку», - наголосив Андрій Кравець.

Директор Офісу Німецького державного банку розвитку KfW в Україні Лутц Хорн-Хааке привітав сторони з підписанням Угоди і зазначив, що радий брати участь у покращенні доступу МСБ до доступного довгострокового фінансування у національній валюті.

«Приєднання УКРГАЗБАНКУ до Програми відкриває малому та середньому бізнесу в Україні новий шлях до доступних кредитних коштів: тепер фінансування забезпечується зусиллями трьох банків-партнерів НУФ. Ми раді бачити розвиток цієї ініціативи за підтримкою Уряду Німеччини через KfW і Європейського Союзу і сподіваємось, що зроблені в рамках Програми кроки в найближчі роки допоможуть розвитку економіки України», - наголосив Лутц Хорн-Хааке.

Нагадаємо, що 4 квітня 2017 року Німецько-Український фонд за підтримки Уряду Німеччини провів у Києві «Перший Фінансовий Ярмарок для малого та середнього бізнесу», в рамках якого презентував Програму підтримки МСБ. За її умовами Німецький державний банк розвитку KfW зобов’язався надати Україні 300 млн грн на підтримку фінансування МСБ протягом наступних 40 років.

23.11.2017