Профінансована УКРГАЗБАНКОМ Новотроїцька ВЕС почала працювати за «зеленим» тарифом

Профінансована УКРГАЗБАНКОМ потужна Новотроїцька вітрова електростанція генерує «чисту» енергію потужністю 41,58 МВт вже розпочала працювати за «зеленим» тарифом в Херсонській області.

Загалом Новотроїцька ВЕС буде складатися з 21 вітряку загальною потужністю майже 70 МВт і увійде до трійки найбільших та найпотужніших в Україні.

За рахунок зниження завантаження підприємств традиційної генерації викиди CO2 в атмосферу скоротяться майже на 100 тисяч тонн на рік.

Загальна висота кожної вежі – 117 м, розмах лопатей – 126 м, діаметр ротору – 126 м. Вага кожної турбіни біля 530 тонн. Сучасні турбіни можуть виробляти корисну енергію до 85% року і мають життєвий цикл як мінімум 20 років.

Станція розташована на 3,36 га землі у селі Овер’янівка за межами населених пунктів. Сервісна оцінка вітрового потенціалу з наступним виміром вітру на висоті 121 м протягом  18 місяців, а також наявність можливості підключення ВЕС до енергомереж України дозволила розробити проект будівництва станції саме в цьому місці.

Еко-кредит для реалізації проекту вітряної електростанції був наданий компанії «Віндкрафт Таврія».

Нагадаємо, у березні 2017 року відбувся запуск першої вітроенергетичної установки потужної Новотроїцької ВЕС.

06.02.2018