УКРГАЗБАНК – кращий банк зі сталого фінансування у Центральній та Східній Європі у 2019 році

УКРГАЗБАНК став першим українським банком, який здобув перемогу у номінації «Кращий банк зі сталого фінансування у Центральній та Східній Європі у 2019 році» рейтингу «Award for excellence 2019», укладеного авторитетним фінансовим виданням «Euromoney». Церемонія нагородження за участі голови правління УКРГАЗБАНКУ Кирила Шевченка відбулася 10 липня в Лондоні.

Експерти рейтингу відзначили стратегічну орієнтацію Банку на зелене фінансування та визнали його лідером у підтримці екологічно-чистих проектів в Україні. У 2018 році УКРГАЗБАНК успішно реалізував половину усіх проектів з відновлюваної енергетики в Україні. Банк є лідером із фінансування об'єктів екологічно чистої енергетики із-понад 30% «зелених» кредитів у портфелі. Крім того, експерти відзначили, що завдяки реалізованим Банком «зеленим» проектам вдалося скоротити 1,2 млн тонн викидів парникових газів на рік, що еквівалентно вилученню з українських доріг більш ніж півмільйона автомобілів.

«Euromoney» – це відоме європейське фінансове видання. Лише за останній рік в ньому були опубліковані інтерв’ю з майже із сотнею очільників банків та міністрів фінансів з усього світу. Тож відзнака «Euromoney» – авторитетна нагорода  у банківській сфері, отримати яку прагнуть понад півтори тисячі банків з усього світу.

11.07.2019